Arkiv

2017.

Torsdagen den 2 november var det Samtal vid Kaffet. Leif Henriksson tog oss med på en tur utefter Tabergsån och talade om ”Minnen vid vattnet.”

Leif Henriksson 2 no#6D3451

Den 18 oktober var det Hembygdskväll med prisutdelning i årets Orientering, Naturpasset. Staffan Magnusson höll även ett intressant föredrag om biodling.

Staffan Magnusson 18#6CFC87Staffan Magnusson be#6CFC77

Foto Hasse Paulsson.

Oktober månads Samtal vid Kaffet gästades av Rolf Johnsson som berättade om Rosenlunds Herrgård.

Rolf Johnsson Samtal#6B6BD8

Med ömsom regn, ömsom sol genomfördes årets Hembygds/Hemvändardag den 20 augusti. Detta gjorde att en del säkert stannade hemma men de som var på plats fick en trevlig eftermiddag.

Hembygdfest lŒg 2017Hembygdsfest 20 aug #693FA8Willys Pegleg

Utrustade med paraplyer anlände folk för att träffas, köpa lotter och lyssna på Willys Pegleg som spelade Irländsk musik.

Hemb. fest skomakar«#693F9D

Skomakaren hade verkstaden öppen.

Som vanligt så har Hasse Paulsson tagit bilderna.

Som vanligt firades Midsommarafton vid Hembygdsgården med stor uppslutning. Nedan några bilder tagna av Hasse Paulsson. Som brukligt så börjar Midsommar redan på torsdagen med iordningsställande av Midsommarstången. På Midsommarafton underhöll Jill Svensson och Huskvarna Folkdanslag gjorde en uppvisning. En hoppborg fanns till glädje för de yngre närvarande.

Mids. kransar 2017Mids. Jill S. 2017Mids. Publik Jill 2017FlaggbŠrare 6 juni 2017Mids. Folkdanslaget 2017Mids. hoppborg 2017

Den 6 juni var det traditionsenligt firande av Nationaldagen på Hembygdsgården. Tal hölls av Kommunalrådet Mona Forsberg. Flaggparad av medlemmar klädda i olika Hembygdsdräkter och invigning av sommarens utställning på Ladans loft.

Mona Forsberg Talare#65F424 FlaggbŠrare 6 juni 2017UtstŠllning 6 juni 2017

Foto Hasse Paulsson.

Samtal Kring Kaffet den 6 april hade Magnus Widell som gäst. Han berättade om Stadsparksbergets spännande hemligheter.

Magnus Widell Stadsp#634436

På Hembygdskvällen den 8 mars presenterade författaren Sven-Olof Josefsson sin bok ”Folkhemmet och dess barn.” Många kände igen sig i hans beskrivningar. Dessutom så har Hembygdsföreningen en anknytning till boken då Hasse Paulsson har jobbat med layouten.

Sven-Olof Josefsson #622428

 

Samtal Kring Kaffet den 2 mars utspelade sig till stor del i Kiruna där författaren Karl Lindqvist växte upp. Dessutom så fick vi höra hur Surströmmingen kom till Hovslätt. Var och en får tro på hans skrönor som man vill.

Samtal vid kaffet Ka#61E9EF

Årets första Samtal Kring Kaffet bjöd på Eldiga Historier då fd Brandmästare Bernt Gunnarsson berättar minnen under temat ”Jönköping Brinner.”

Bernt, Samtal vid ka#60CCD0DSCN0512