Arkiv

2018.

 

Samtal vid Kaffet den 6 december gästades av Mats Rosenqvist från Migrationsverket som berättade hur asylprocessen går till.

Mats Rosenqvist Migr#9D2F67
Foto Hasse Paulsson.

På Hembygdskvällen den 7 november höll Ragnar Järhult ett intressant föredrag om Resandefolkets historia.

Ragnar JŠrhultFoto Hasse Paulsson.

Gert Kvick som är Säkerhetssamordnare på Jönköping Kommun var och berättade om sitt arbete på Samtal vid Kaffet den 1 november.

Gert Kvick pΠSamta#9B028DFoto Hasse Paulsson.

4 oktober.  Anders Ekström ”på Samtal vid kaffet”

Sjunger spelar och berättar om sitt liv som musiker.

Anders Ekstršm samta#9991F8Foto Hasse Paulsson.

Höstens första Samtal Vid Kaffet gästades av N E Reuterdahl som spelade, sjöng och berättade.

Nils Erik R-dahl Foto. Hasse Paulsson.

Årsmötet avhölls med god uppslutning i Equmeniakyrkan den 15 februari.

rsmšte i Equm. ka#7D284E

Samtal vid kaffet 1 februari.

Mats Werning Hovslätt höll ett trevligt föredrag om sin uppväxt i Huskvarna på 1950 – 60 talet.

Kaffe och god gemenskap ingick också.

Mats Werning pŒ HG #7BF378Samtal vid kaffet lŒ#7BF32B

Foto Hasse Paulsson.

2017.

Den 16 december var det dags för Traditionell Julmarknad i Hembygdsparken. Många föreningar och församlingarna på orten, samt ett stort antal utställare deltog. Cirka 1500 besökare sökte sig hit. 

Julmarknad šverblich 2017Julmarknad Anders C #70DD69Julmarknad varm korv 2017Julmargnad Ladan 2017Julmarknad Els-Marie#70DD5CJulmarknad lekarna 2017Julmarknad full komm#70DCA4HG julgranen marknad 2017

Foto Hasse Paulsson.

 

Samtal vid Kaffet torsdagen den 7 december.

Daniel Larsson berättade med stor inlevelse om sin resa som föräldralös femåring som kom med farbror och faster till Iran och som trettonåring ta beslutet att bege sig till Europa för en bättre framtid.

David Larsson Anna-L#6FCB51David Larsson berŠtt#6FCB36

Foto Hasse Paulsson.

Den siste bonden på Tämmesboda

Hembygdskvällen den 8 november bjöd på ett mycket intressant och tänkvärt kåseri om bondelivet förr och nu. Det var fotografen Lars-Olof Hallberg som berättade och visade bilder från arrendegården Tämmesboda utanför Agunnaryd i södra Småland , där syskonparet Stig och Berit Aronsson drivit jordbruk under 60 års tid. Vi fick följa de strävsamma, men förnöjda syskonen under deras sysslor året runt. Utan elektricitet och med enkla redskap och hjälpmedel hade de byggt upp ett fungerande liv som i huvudsak baserades på gårdens egna råvaror. Ett mycket uppskattat föredrag med toppenfina bilder och spännande berättelser i ett av Hembygdsförenings återkommande arrangemang, ”Hembygdskväll”.

Lars-Olof Hallberg 2017Bonde med ko L-E H all 2017

Foto Hasse Paulsson.

Torsdagen den 2 november var det Samtal vid Kaffet. Leif Henriksson tog oss med på en tur utefter Tabergsån och talade om ”Minnen vid vattnet.”

Leif Henriksson 2 no#6D3451

Den 18 oktober var det Hembygdskväll med prisutdelning i årets Orientering, Naturpasset. Staffan Magnusson höll även ett intressant föredrag om biodling.

Staffan Magnusson 18#6CFC87Staffan Magnusson be#6CFC77

Foto Hasse Paulsson.

Oktober månads Samtal vid Kaffet gästades av Rolf Johnsson som berättade om Rosenlunds Herrgård.

Rolf Johnsson Samtal#6B6BD8

Med ömsom regn, ömsom sol genomfördes årets Hembygds/Hemvändardag den 20 augusti. Detta gjorde att en del säkert stannade hemma men de som var på plats fick en trevlig eftermiddag.

Hembygdfest lŒg 2017Hembygdsfest 20 aug #693FA8Willys Pegleg

Utrustade med paraplyer anlände folk för att träffas, köpa lotter och lyssna på Willys Pegleg som spelade Irländsk musik.

Hemb. fest skomakar«#693F9D

Skomakaren hade verkstaden öppen.

Som vanligt så har Hasse Paulsson tagit bilderna.

Som vanligt firades Midsommarafton vid Hembygdsgården med stor uppslutning. Nedan några bilder tagna av Hasse Paulsson. Som brukligt så börjar Midsommar redan på torsdagen med iordningsställande av Midsommarstången. På Midsommarafton underhöll Jill Svensson och Huskvarna Folkdanslag gjorde en uppvisning. En hoppborg fanns till glädje för de yngre närvarande.

Mids. kransar 2017Mids. Jill S. 2017Mids. Publik Jill 2017FlaggbŠrare 6 juni 2017Mids. Folkdanslaget 2017Mids. hoppborg 2017

Den 6 juni var det traditionsenligt firande av Nationaldagen på Hembygdsgården. Tal hölls av Kommunalrådet Mona Forsberg. Flaggparad av medlemmar klädda i olika Hembygdsdräkter och invigning av sommarens utställning på Ladans loft.

Mona Forsberg Talare#65F424 FlaggbŠrare 6 juni 2017UtstŠllning 6 juni 2017

Foto Hasse Paulsson.