Hassafallsleden och Kallebäcksleden

Arne, Lars-Göran och Janne bygger trappa

Arne, Lars-Göran och Janne bygger trappa

Våren 2014

 

Leden får förstärkning

En grupp ur Onsdagsgänget 

bygger trappa för att göra leden

ännu mer lättillgänglig. Underhållsarbete

fordras ständigt.

 
Renoverad trappa

Renoverad trappa

   

 2013

I september 2013 invigdes en ny led som vandringskommittén i hembygdsföreningen haft en stor del i att genomföra. Det är Tabergs-å-leden  som man kan följa från Månsarp ända ner till city i Jönköping. Den ansluter till Kallebäcksleden och Hassafallsleden på flera  ställen.

Nedanför hembygdsparken finns ett vedförråd där man kan ta med sig ved till grillplatsen

 Hassafallsleden har sedan många år varit ett populärt utflyktsmål för många. Vandringskommittén i hembygdsföreningen håller leden i ett utmärkt gott skick, vilket innebär att mycket arbete läggs ned på leden.

 För en tid sedan kom funderingar upp om att förlänga leden så den kan ansluta till Södra Vätterbygdsleden. Kommittén har lagt ner ett digert arbete med kartstudier och vandringar och kommit fram till att lägga leden från Varkullen till ”Brännströms Neon” och därefter följa Kallebäcken uppströms, dvs söderut. Roger Johansson från Fritidskontoret har varit delaktig i arbetet. Avsikten är att leden ska ansluta till Södra Vätterbygdsleden via Fridhem. Det avsnittet kommer Fritidskontoret att ansvara för.

Leden är markerad med blå stolpar, samma som på Hassafallsleden. När pilar och orienteringstavlor kommit på plats och leden ritats in på kommunens kartor är det fritt fram att vandra på leden. Det kommer också att läggas spänger på fuktiga avsnitt.

Kommittén tackar de markägare som varit positiva till att låta leden passera över deras marker och hoppas att det i framtiden kommer att vara möjligt att hålla rent och snyggt längs leden.

Kommittén tar gärna emot synpunkter om det är något som behöver justeras.

 Vandringskommittén: Mats Claesson, Jan Hallström, Roger Johansson, Rolf Eskilsson, Ove Ljungberg och Rune Ahlander. Saknas på bilden: Sven-Olof Elm

 

 

 

Kallebäcksleden invigdes med  klippning av band, korvgrillning och vandring den 15 september. Läs mer under rubriken Aktiviteter 2012 och  Naturvandringar  i menyn till vänster.

Text: Laila Lindsten

Bild: Hasse Paulsson