Arrangemang


Program under 2021

Julmarknaden lördagen den 18 december är inställd.


Vi har PopUp Café i Ladan den 21 november kl 10-14, servering av kaffe och våfflor.


På söndag den 31/10 är det Öringens Dag, då personal från länsstyrelsen är på plats vid Tabergsån i Hembygdsgården, dessutom serveras kaffe och våfflor mellan kl.10.00 – 14.00 i Ladan. Välkomna!


Efter långt uppehåll på grund av pandemin träffas vi i Ladan för en Hembygdskväll onsdagen den 13 oktober kl 19.00. Förutom kaffe och trevliga samtal vid borden får vi höra en del om Tabergsån som kraftkälla. Det blir dessutom dragning av vinnare i orienteringstävlingen Naturpasset.


Jönköpings läns hembygdsförbund anordnar i augusti 2021 två sommarläger för femteklassare. Första lägret är på Visingsö den 6-8/8 och andra lägret hålls den 13-15/8
i Tabergsdalen, med hembygdsföreningarna i Hovslätt och Taberg.


Orienteringstävlingen Naturpasset 2021 startar i maj och handlar i år om industrins utveckling kring Tabergsån. Tjugosju kontroller med historisk koppling till ån har placerats ut. Kartor m m hämtas i Coop Hovslätt och vid kvarnen på Hembygdsgården.


Program under 2020

Hembygdskvällen 14/10 och Julmarknaden 19/12 ställs in! Restriktionerna för publika arrangemang gäller fortfarande (2020).


Återvändardagen den 16 augusti 2020 ställs in! Restriktionen max
50 personer vid arrangemang gäller fortfarande.


Även föreningens arrangemang i juni 2020 är nu inställda! (Nationaldag, Sommarcafé med äldreomsorgen, Midsommarfirande)


Båda arrangemangen under maj 2020 har nu ställts in! (Vårutflykten 7/5 respektive Allmogedagen 12/5)


Alla arrangemang under april 2020 är inställda!


Hembygdskväll, onsdag den 11 mars 2020 kl 19.00

Christer Möller visar sin film om Alf Henriksson

”Retar du upp dig på ting som är små så är du väl inte större än så” (citat av Alf Henriksson).

Den här kvällen kommer Christer Möller till Ladan och visar sin film om Alf Henriksson, den kände Huskvarnasonen. Få svenskar har väl kunnat fånga händelser och tankar på så få rader, med humor och ”knorr”, som han. Alf Henriksson var författare, poet och tidningsman på DN.

 Vi får följa honom från hans uppväxt i Huskvarna och i hans yrkesliv, genom intervjuer och samtal. I filmen vävs Alf Henrikssons liv också samman med samtida händelser i Sverige och världen som påverkade honom.

Välkommen till en intressant kväll i Ladan. Som vanligt serveras kaffe och ostkaka.

(2020-03-07)


Samtal vid kaffet, torsdag den 5 mars 2020 kl 10.00

Föredrag av Lars Tegnér: ”Från skolhockey till domarbas”

Denna torsdag kommer Lasse Tegnér att besöka oss. Lasse är en glad östgöte som verkligen har behållit sin dialekt (det tycker han är viktigt!) att dela med sig av sitt liv och sin karriär. Han beskriver sig själv som ”idrottsnörd” och har arbetat som hockeydomare och inom Smålandsidrotten (numera RF-SISU Småland), en organisation som bl.a. har till uppgift att stödja och utveckla idrottsföreningarna i Småland.

Vi kan se framemot en trevlig förmiddag med glimtar och berättelser från ett rikt idrottsliv. Som vanligt blir det gott kaffe och trevlig samvaro. Välkommen!

(2020-03-03)